Vragen over ons lesaanbod? Bel: 0341 427406

Nieuwe bomenleskisten

Voor alle groepen van de basisschool krijgen we nieuwe lesmaterialen over het thema bomen.

Groep 3/4 kan aan de slag met de leskist ‘De verdwaalde boom’.  De kinderen gaan aan de hand van een verhaal opzoek naar bomen in de directe omgeving en breiden zo hun bomenwoordenschat uit. In deze leskist zitten verschillende materialen zoals boomstammetjes, een bomenpuzzel, fotomateriaal en een bomenactiviteitenboek. De leskist biedt mogelijkheden voor het werken met meervoudige intelligentie en coöperatieve werkvormen.

Voor groep 7 en 8 kunt u de leskist ‘Bomen boeien’ lenen. De leerlingen gaan actief aan de slag om van alles te ontdekken over bomen. In de leskist zit een set van ca. 70 opdrachten over bomen en materialen hiervoor. De opdrachten zijn ingedeeld in verschillende leergebieden. De ontdekkingen die de kinderen doen, schrijven ze op bladvormige post-its die ze op een bomenposter plakken. Zo komen ze erachter dat bomen boeien!

Voor groep 1 en 2 en groep 5 en 6 hebben we inspiratiekisten. Hierin zitten verschillende lesideeën, materialen en voorbeelden van activiteiten over het thema.

U kunt de lesmaterialen reserveren via de digitale NME-gids, thema Natuur.