Vragen over ons lesaanbod? Bel: 0341 427406

Landelijke opschoondag

Op 24 maart is het weer landelijke opschoondag. Vorig jaar hebben we vanuit de Hortus hier het project ‘Zwervend afval’ aangeboden. We hopen dat de scholen die vorig jaar hebben mee gedaan nog steeds actief zijn om zwerfafval op te ruimen in hun omgeving! Het lespakket ‘zwerfend afval’ kunt u ook dit jaar weer aanvragen via onze NME-gids. Ook kunt u als school meedoen met een opschoonactiviteit. U kunt zich aanmelden via de website www.supportervanschoon.nl . Tevens vindt u hier gratis lesmateriaal en kunt u in de webshop (gratis) materialen aanvragen.

Bij De Hortus hebben wij voor de groepen 1 tot en met 6 nieuwe leskisten over afval. Voor groep 7 en 8 is er nieuw lesmateriaal in ontwikkeling. De leskisten worden geleverd met afvalknijpers waar mee u actief aan de slag kan. U kunt de leskisten reserveren via onze digitale NME-gids.

Voor groep 1 en 2 hebben we de leskist ‘Mooi zo!’ In deze leskist over zwerfafval maken kinderen kennis met afvalmonster Jakkie. Hij gooit alles in het rond, en de kinderen hebben het snel door: dat is niet mooi en ook niet gezond! Ze gaan Jakkie een lesje leren door te laten zien hoe fijn en schoon het schoolplein wordt als je alle rommel opruimt. Dat vindt Jakkie zo’n goed idee dat hij meteen ter plekke een leuk liedje over het voorkomen van zwerfafval verzint. Zing jij mee? Mooi zo!

De leskist ‘Afvalcaroussel’ is geschikt voor groep 3 en 4. Kinderen leren met deze leskist dat afval opruimen nuttig en leuk kan zijn. Ze leren dat bijna ieder product afval met zich meebrengt. Dit afval kan opnieuw worden gebruikt wanneer het gescheiden wordt ingezameld. Aan de hand van 2 verhalen worden kinderen zelf aan het denken gezet. Hoe houd je je eigen klas schoon?

Groep 5 en 6 kunnen aan de slag met de leskist ‘Afval, zoek het uit’. Wat doet die vuilnisbak daar op de stoep? Wacht eens, er hangt een kaartje aan: ‘Dit afval is te scheiden, afval, zoek het uit!’ De kinderen zoeken uit hoe je afval kunt scheiden en wat je vervolgens met het afval moet doen. Waar komt het vervolgens terug?  Voor de anonieme eigenaar van de afvalbak / -zak maken ze een poster met de informatie die ze hebben gevonden.