Vragen over ons lesaanbod? Bel: 0341 427406

13 Maart 2019 is het weer Harderwijker Boomfeestdag! 

Doe ook mee met Harderwijker Boomfeestdag!

13 maart 2019 is het weer Nationale Boomfeestdag. In deze week organiseren we activiteiten voor alle groepen 6 t/m 8 van de Harderwijker basisscholen.

Alle basisscholen in Harderwijk hebben inmiddels een mail ontvangen om weer mee te doen met deze Harderwijker Boomfeestdag activiteiten. Geef je ook alvast op om mee te doen.

In de week van Boomfeestdag 2018 deden maar liefst  600 leerlingen mee aan een buitenactiviteit en werden er ruim 225 bomen geplant door 12 groepen 8 van 9 Harderwijker Basisscholen. Samen hebben we de omgeving weer wat groener gemaakt! Bekijk het filmpje voor een impressie van Boomfeestdag 2018 (met dank aan basisschool Het Baken en Filmmakers Harderwijk).

Maar liefst 238 kinderen hebben op Boomfeestdag 2018 een toekomstboom geplant!

 

logo-boomfeestdag_2018_Hortus_Harderwijk_natuur_milieu-educatie_SQ_02

Lespakket boomfeestdag Harderwijk

De Hortus heeft samen met Natuur is een Feest een lespakket ‘Boomfeestdag Harderwijk’ ontwikkeld voor groep 6 t/m 8.

Dit digitale lespakket, met voor elke groep een betekenisvolle bomenles, kan de komende jaren in de klas gebruikt worden rondom Boomfeestdag.   Nieuw is dat we dit jaar in de weken vóór boomfeestdag een beperkt aantal gastlessen geven voor de lessen uit het lespakket voor groep 7 en 8!

Binnenkort kunt u zich weer aanmelden voor dit lespakket en de gastles! Wij zullen hiervoor contact opnemen met alle Harderwijker basisscholen.

Klik hier voor de projectpagina boomfeestdag waar u de filmpjes horend bij de les 'Elke boom heeft talent!' voor groep 7 kunt vinden! 

Samen werken we aan een groene leefomgeving voor onze toekomstige generatie

 

Buitenactiviteiten rondom boomfeestdag

Naast het lespakket worden er elk jaar 3 leuke buitenactiviteiten georganiseerd voor groep 6, 7 en 8.

Groep 6 kan op pad met de boswachter en groep 7 steekt de houden uit de mouwen voor een beheeractiviteit.

Groep 8 mag bomen planten! In 2018 hebben 9 scholen zich aangemeld om mee te doen met de buitenactiviteit op Boomfeestdag. Maar liefst 238 leerlingen hebben deze dag een boom geplant in het Strokelbos!

Samen met Harderwijker vrijwilligers, gemeente Harderwijk en De Hortus maken we er een gezellig ochtend van, met muziek, het aanplanten van bomen en tenslotte een leerzame wandeling met een leuke activiteit onderweg.

 

Op stap met de boswachter

Groep 6 van De Schakel ging in de week van boomfeestdag 2018  op stap met de boswachter. Wat was het een leerzame wandeling, veel gezien en veel geleerd over de verschillende favoriete bomen van de leerlingen. Naast de groep 6 van De Schakel nam de boswachter in de week van boomfeestdag nog 9 andere groepen 6 mee op stap!

De handen uit de mouwen!

Groep 7 van De Brug ging in de week van Boomfeestdag 2018 flink aan de slag in het Harderwijker Bos. Samen met de bosbeheerders van gemeente Harderwijk werden er diverse snoei- en opruimwerkzaamheden verricht. Naast De Brug gingen in de week van boomfeestdag nog 9 andere Harderwijker basisscholen aan de slag met de bosbeheerders.