Vragen over ons lesaanbod? Bel: 0341 427406

Een succesvolle Harderwijker Boomfeestdag!

Afgelopen 14 maart was het zover, de eerste Harderwijker Boomfeestdag die groots werd aangepakt.

Tijdens Boomfeestdag 2017 heeft Burgemeester Van Schaijk de intentieverklaring ‘One Tree Per Child’ ondertekend. Dit betekent dat de gemeente Harderwijk de intentie uitspreekt dat ieder kind in zijn basisschoolleeftijd een boom mag planten. De gemeente heeft hiervoor samenwerking gezocht met De Hortus. Deze boomfeestweek in maart doen maar liefst 600 leerlingen mee aan een buitenactiviteit.

Op Boomfeestdag werden ruim 225 bomen geplant door 12 groepen 8 van 9 Harderwijker Basisscholen. Samen hebben we de omgeving weer wat groener gemaakt!

boomfeestdag_kinderen_2018_Hortus_Harderwijk_natuur_milieu-educatie_CT_04

Maar liefst 238 kinderen hebben op Boomfeestdag 2018 een toekomstboom geplant!

 

logo-boomfeestdag_2018_Hortus_Harderwijk_natuur_milieu-educatie_SQ_02

Lespakket boomfeestdag Harderwijk

De Hortus heeft samen met Natuur is een Feest een lespakket ‘Boomfeestdag Harderwijk’ ontwikkeld voor groep 6 t/m 8.

Dit digitale lespakket, met voor elke klas 1 betekenisvolle bomenles kan de komende jaren in de klas gebruikt worden rondom Boomfeestdag. Dit eerste jaar hebben zich maar liefst 18 scholen zich aangemeld voor dit lespakket!

Wilt u volgend jaar ook dit Harderwijker lespakket ontvangen?

Neem contact met ons op

Klik hier voor de projectpaginga boomfeestdag waar u de filmpjes horend bij de les 'Elke boom heeft talent!' voor groep 7 kunt vinden! 

Samen werken we aan een groene leefomgeving voor onze toekomstige generatie

 

Buitenactiviteiten rondom boomfeestdag

Naast het lespakket werden er 3 leuke buitenactiviteiten georganiseerd voor groep 6, 7 en 8.

Groep 6 ging op pad met de boswachter en groep 7 stak de houden uit de mouwen voor een beheeractiviteit.

Groep 8 heeft bomen geplant! Dit jaar hebben zich 9 scholen aangemeld om mee te doen met de buitenactiviteit op Boomfeestdag 14 maart a.s. Maar liefst 238 leerlingen hebben deze dag een boom geplant in het Strokelbos!

Samen met Harderwijker vrijwilligers, gemeente Harderwijk en De Hortus hebben we er een gezellig ochtend van gemaakt, met muziek, het aanplanten van bomen en tenslotte een leerzame wandeling met een leuke activiteit onderweg.

Hou voor deelname boomfeestdag 2019 onze website en nieuwsbrief in de gaten! Doet uw klas volgend jaar ook mee?

Op stap met de boswachter

Groep 6 van De Schakel ging maandag 12 maart op stap met de boswachter. Wat was het een leerzame wandeling, veel gezien en veel geleerd over de verschillende favoriete bomen van de leerlingen. Naast de groep 6 van De Schakel nam de boswachter in de week van boomfeestdag nog 9 andere groepen 6 mee op stap!

De handen uit de mouwen!

Groep 7 van De Brug ging maandag 12 maart flink aan de slag in het Harderwijker Bos. Samen met de bosbeheerders van gemeente Harderwijk werden er diverse snoei- en opruimwerkzaamheden verricht. Naast De Brug gingen in de week van boomfeestdag nog 9 andere Harderwijker basisscholen aan de slag met de bosbeheerders.