Lente, dus tijd om met de moestuin bezig te zijn. Doe je mee? Alle basisscholen in Harderwijk hebben ook dit jaar weer een pakketje ontvangen met 10 verschillende soorten zaden o.a. tomaat, kropsla, spinazie.

Dit jaar hebben we daarbij een leuke verrassing gedaan: een kweekzak. Om nog makkelijker deze zaden te gebruiken. Alleen nog een zak tuinaarde en begin bijvoorbeeld met radijsjes en spinazie en zet de zak in het raamkozijn. Hoe leuk om samen met de klas te kijken hoe deze zaden opkomen. Na een paar weken kan de kweekzak makkelijk naar buiten.

Wil je alvast tips en inspiratie? Kijk dan op de volgende websites:

Op deze pagina vind je lesmateriaal, instructies en handleidingen. Kortom; heel veel inspiratie!

Moestuintips | Love my Salad Deze pagina is puur gericht op het Zadenpakket wat je ontvangt van Rijk Zwaan. Veel leuke tips en ideeën. Van teeltplan tot receptidee!  

Het zadenpakket kun je goed gebruiken in combinatie met de Smaakmissie Moestuin van Smaaklessen. In de Smaakmissie Moestuin gaan leerlingen van groep 1 t/m 4 samen met de tuinvrouw aan de slag in de moestuin. De Smaakmissie Moestuin bestaat uit interactieve lessen en activiteiten met aanvullend een digibordmodule. Ga zowel binnen als buiten de klas op avontuur! De Smaakmissie is helemaal gratis te vinden op het lesportaal Chef!

Wij wensen jullie veel zaaiplezier! Laten jullie met een fotootje weten hoe de zaden groeien in de klas? Vinden we leuk!