Het lesaanbod van De Hortus 

We hebben verschillende soorten lesmateriaal; wilt u eens advies van ons over inzet en leerlijnen? Wij denken graag met u mee!

Neem hiervoor vrijblijvend contact op!

leskist_pieter-de-pier_2018_Hortus_Harderwijk_natuur_milieu-educatie_CT

Kenniskisten / Doekisten

Kenniskisten zijn kisten over een bepaald thema. Hierin zit een handleiding met lessen over dit thema. Ook worden er materialen meegeleverd waarmee de kinderen aan de slag kunnen. Over het algemeen bestaat een kenniskist uit meerdere lessen.

Een doekist is over het algemeen 1 les die met weinig voorbereiding gegeven kan worden. De kinderen gaan tijdens de les actief aan de slag met een onderwerp. Een echte doe-les waarvoor alle materialen aanwezig zijn.

leskist_biomimicry_2018_Hortus_Harderwijk_natuur_milieu-educatie_CT

Ontdekdozen, Lespakket, Los materiaal

Een ontdekkende les waarbij de kinderen in kleine groepjes zelfstandig aan de slag kunnen met een bepaald onderwerp. Stap voor stap gaan ze aan de slag met opdrachten waardoor ze zelf ontdekken hoe iets in elkaar steekt. Wilt u met de hele klas aan de slag dan kunt u meerdere ontdekdozen tegelijk lenen.

Met een lespakket ontvangt u een handleiding met lessen over een bepaald thema. Er wordt weinig of geen concreet materiaal meegeleverd.

Geen hele leskist maar wel loeppotjes? Zoekkaarten? Een grote pan of verrekijkers? Wij hebben diverse losse materialen in de uitleen.

natuurschoolgids_buitenles_2018_Hortus_Harderwijk_natuur_milieu-educatie_CT

Buitenlessen

Echt beleven, in de natuur! Tijdens een buitenles ontdekken en beleven kinderen de natuur door er middenin te staan. Door middel van opdrachten gaan ze aan de slag in de natuurtuin, bij de dierenweide, in het bos, bij de molen, of in het Harderbroek.

Er zijn buitenlessen voor alle doelgroepen binnen het basisonderwijs in verschillende thema’s.

gastles_groene-energie_2018_Hortus_Harderwijk_natuur_milieu-educatie_CT

Les met gastdocent

De kenniskist ‘Groene energie’ bieden wij aan als les met gastdocent. De gastdocent geeft een inleiding over duurzame energie en vervolgens gaan de kinderen onder begeleiding van de docent aan de slag met verschillende proefopstellingen.

Mocht u bij een ander lesmateriaal een gastdocent willen kunt u met ons contact opnemen voor de mogelijkheden.