Het lesaanbod van De Hortus 

We hebben verschillende soorten lesmateriaal; wilt u eens advies van ons over inzet en leerlijnen? Wij denken graag met u mee!

Neem hiervoor vrijblijvend contact op!

Kenniskisten / Doekisten

Kenniskisten zijn kisten over een bepaald thema. Hierin zit een handleiding met lessen over dit thema. Ook worden er materialen meegeleverd waarmee de kinderen aan de slag kunnen. Over het algemeen bestaat een kenniskist uit meerdere lessen.

Een doekist is over het algemeen 1 les die met weinig voorbereiding gegeven kan worden. De kinderen gaan tijdens de les actief aan de slag met een onderwerp. Een echte doe-les waarvoor alle materialen aanwezig zijn.

Een ontdekdoos is een handzame doos met materialen om te ontdekken en te experimenteren. Met een ontdekdoos kan een klein groepje aan de slag. Wil je met de hele klas aan de gang, dan leen je meerdere ontdekdozen.

Met een lespakket ontvangt u een handleiding met lessen over een bepaald thema. Er wordt weinig of geen concreet materiaal meegeleverd.

Geen hele kennis- of doekist maar wel loeppotjes? Zoekkaarten? Verrekijkers? Wij hebben diverse losse materialen in de uitleen.

Buitenlessen

Echt beleven, in de natuur! Tijdens een buitenles ontdekken en beleven kinderen de natuur door er middenin te staan. Door middel van opdrachten gaan ze aan de slag in de natuurtuin, bij de dierenweide, in het bos, in de Rietmeen, bij de molen, of in het Harderbroek.

Er zijn buitenlessen voor alle doelgroepen binnen het basisonderwijs in verschillende thema’s en worden gegeven door onze ervaren natuurschoolgidsen.

Lekker naar buiten leren! Ga je mee?

gastles_groene-energie_2018_Hortus_Harderwijk_natuur_milieu-educatie_CT

Les met gastdocent

De Hortus ontzorgt graag de basisscholen! Om onze kenniskisten nog makkelijker in te zetten op school bieden we een aantal kenniskisten als een gastles aan. Een gastdocent van De Hortus komt deze gastles geven en neemt alle benodigde spullen mee. Soms vraagt een bepaalde gastles wel begeleiding van ouders (bij de kleuters), een voorbereidende les of een nabespreking maar de echte doe-les wordt gegeven door een gastdocent.

Kosten: € 75,- met abonnement en € 85,- euro zonder abonnement voor een gastles van 1 tot 1,5 uur.
Interesse? Neemt contact met ons op, dan zoeken we samen naar een geschikt moment!