Eens kennismaken met De Hortus

st. voor natuur- en duurzaamheidseducatie?

Wie zijn wij?

Wij zijn een stichting voor natuur- en duurzaamheidseducatie in Harderwijk. De Hortus ontwikkelt, organiseert en coördineert activiteiten op het gebied van natuur en milieu in de breedste zin van het woord. Ons doel is om kinderen en volwassenen meer naar buiten te brengen!

We willen ze stimuleren en inspireren om samen zorg te dragen voor onze duurzame groene leefomgeving.

De Hortus wil met haar aanbod kinderen om zich heen laten kijken, hen laten verwonderen over de schoonheid van de natuur. De Hortus neemt ze mee naar buiten, daar waar zoveel te zien en te leren is voor later!

De Hortus heeft een breed lesaanbod voor scholen in Harderwijk en omgeving. Met ons aanbod willen we kennis en vaardigheden aanbieden binnen 6 verschillende thema’s, namelijk Natuur, Voeding & Wijzelf, Afval & Grondstoffen, Energie & Duurzaamheid, Water en Techniek. Met onze lesmaterialen en buitenlessen bieden we bewustwording aan jonge kinderen om zo een duurzaam gedrag aan te leren.

Ook voor basisscholen in onze regiogemeenten!

Naast de basisscholen in Harderwijk lenen we ook lesmateriaal uit aan de gemeente Ermelo, Putten, Nunspeet, Oldebroek en Elburg.

 

Klaar voor NDE bij u in de klas?

Informeer naar onze leskisten en buitenlessen voor uw klas.

leskist_afval_2018_Hortus_Harderwijk_natuur_milieu-educatie_CT
natuurschoolgids_buitenles_2018_Hortus_Harderwijk_natuur_milieu-educatie_CT

De Gemeente Harderwijk is onze belangrijkste subsidiegever middels een Taakstelling 2017-2020. We dragen zorg voor de uitleen van educatieve lesmaterialen (zie NDE-flyer) en het verzorgen van buitenlessen voor alle groepen van de basisscholen in Harderwijk.

Naast onze taakstelling werken wij regelmatig op projectbasis in opdracht van de gemeente Harderwijk. Dit zijn kortlopende projecten waarbij uitwerking wordt gegeven aan de beleidsvoering van gemeente Harderwijk. Voorbeelden zijn Zwervend Afval… Mooi niet! en Boomfeestdag.

Naast haar educatieve werkzaamheden voor de doelgroep basisscholen werkt De Hortus projectmatig aan verschillende opdrachten met een Harderwijk breed bereik. Zo hebben we meegewerkt aan de educatieve fotoroute van fotografen vereniging Iris in Harderwijk en hebben we voor UWOON energiecoaches opgeleid in samenwerking met Stichting NMP Ermelo.

De uitvoerende mensen

Er zijn ruim 30 vrijwilligers die ons ondersteunen. Zij zetten zich in als natuurschoolgids, natuurtuinmedewerker of klusser.

Heeft u interesse om De Hortus te helpen als vrijwilliger en daarmee zinvol bezig te zijn, neem dan contact met ons op via Corien van Twillert onze bureausecretaris op.