Campagne Snoepgroente! in Harderwijk

Kinderen stimuleren meer groente & fruit te eten

In de jaarlijkse campagne SnoepGroente! worden kinderen van het basisonderwijs gestimuleerd om meer groente te eten.

De boodschap van de campagne is dat het eten van groente niet alleen gezond, maar ook lekker is! Veel groentesoorten zijn uitermate geschikt als tussendoortje of snack. De leerlingen leren door middel van lesmateriaal en aanvullende activiteiten meer over groente; over de verschillende manieren en momenten waarop groenten gegeten kunnen worden en de manier waarop groenten geteeld/verbouwd worden.

Om deze campagne te realiseren, heeft JOGG-Harderwijk de handen ineengeslagen met een aantal toonaangevende organisaties; o.a. Stadsoogst, De Basiliek, Jumbo en De Hortus. Samen zijn ze tot een educatief en vooral leuk programma gekomen.

Aangemelde basisscholen ontvangen een inspirerende Bitemap met lesmateriaal voor alle groepen! De scholen kunnen zich inschrijven voor de verschillende activiteiten. Vanaf oktober gaan de scholen dan aan de slag met het lesmateriaal en de activiteiten.

Hortus-Harderwijk_natuur-milieu-educatie_CT-snoepgroente-01

Ook in 2019 weer betekenisvolle aanvullende activiteiten voor in en buiten de klas! 

Hortus-Harderwijk_natuur-milieu-educatie_CT-snoepgroente-03

Voorlezen voor de kleuters!

Ook voor Snoepgroente! 2019 gaan vrijwilligers van De Hortus voorlezen bij de kleuterklassen. De kleuters maken kennis met het konijntje Keetje die geen groente lust. Samen met haar opa gaat ze naar de moestuin en als Keetje een wortel mag uitgraven is ze zo trots en gaat ze er toch ook echt van smullen.

Uiteraard wordt er daarna geproefd en gesproken over groente. Spelenderwijs leren de kleuters dat het lekker, gezond en op elk moment van de dag gegeten kan worden!

Plan een datum en schrijf je hier in.

Activiteiten Snoepgroente!

Voor elke groep een leuke aanvullende activiteit in of buiten de klas.

In groep 1 wordt voorgelezen. Groep 2 kan op een supermarkt tour bij de Jumbo. Groep 3 en 4 krijgen een gastles op school waar ze groenten gaan bekijken en proeven.

Dit jaar wordt de campagne gestart met de Kick-off bij Stadsoogst. Hier krijgen de groepen 5/6 een rondleiding en zijn er verschillende activiteiten te doen.

Groep 7 gaat koken met groenten onder begeleiding van een chefkok van De Basiliek en groep 8 gaat debatteren met de wethouder.

Hier kun je reserveren.

Snoepgroente!