Vragen over ons lesaanbod? Bel: 0341 427406

Het is bijna weer zover, 1 oktober start campagne Snoepgroente! in Harderwijk

Kinderen stimuleren meer groente & fruit te eten

In de campagne SnoepGroente! worden kinderen van het basisonderwijs gestimuleerd om meer groente te eten.

De boodschap van de campagne is dat het eten van groente niet alleen gezond, maar ook lekker is! Veel groentesoorten zijn uitermate geschikt als tussendoortje of snack. De leerlingen leren door middel van lesmateriaal en aanvullende activiteiten meer over groente; over de verschillende manieren en momenten waarop groenten gegeten kunnen worden en de manier waarop groenten geteeld/verbouwd worden.

Om deze campagne te realiseren, heeft JOGG-Harderwijk de handen ineengeslagen met een aantal toonaangevende organisaties; o.a. Stadsoogst, De Basiliek, Jumbo en De Hortus. Samen zijn ze tot een educatief en vooral leuk programma gekomen.

Basisscholen in gemeente Harderwijk hebben zich voor de zomervakantie aan kunnen melden via hun contactpersoon van JOGG Harderwijk. De basisschool ontvangt dan na de zomervakantie een inspirerende Bitemap met lesmateriaal voor alle groepen! Tevens kunnen deze aangemelde scholen zich vanaf 3 september 2018 inschrijven voor een leuke aanvullende activiteit behorend bij de campagne Snoepgroente!

Hortus-Harderwijk_natuur-milieu-educatie_CT-snoepgroente-01

Ook in 2018 weer betekenisvolle aanvullende activiteiten voor in en buiten de klas! Aangemelde scholen kunnen zich inschrijven  vanaf 3 tot 21 september!

Hortus-Harderwijk_natuur-milieu-educatie_CT-snoepgroente-03

Voorlezen voor de kleuters!

Ook voor Snoepgroente! 2018 kunnen de kleuterklassen, van de bij JOGG aangemelde scholen, zich vanaf 3 september weer inschrijven voor een voorleesmoment door een vrijwilliger van De Hortus. De kleuters maken kennis met het konijntje Keetje die geen groente lust. Samen met haar opa gaat ze naar de moestuin en als Keetje een wortel mag uitgraven is ze zo trots en gaat ze er toch ook echt van smullen.

Uiteraard wordt er daarna geproefd en gesproken over groente. Spelenderwijs leren de kleuters dat het lekker, gezond en op elk moment van de dag gegeten kan worden!

Activiteiten Snoepgroente!

Voor elke groep een leuke aanvullende activiteit in of buiten de klas.

Aangemelde basisscholen in Harderwijk kunnen zich vanaf nu via de website van De Hortus inschrijven voor 5 super leuke activiteiten. Kijk voor meer info bij onze button 'projecten' bij aanbod en reserveren.

Heeft u uw school nog niet aangemeld voor de campagne Snoepgroente? Neem dan alsnog contact op met uw JOGG contactpersoKon via www.jogg-harderwijk.nl

Snoepgroente!