Vragen over ons lesaanbod? Bel: 0341 427406

Het is bijna weer zover, 1 oktober start campagne Snoepgroente! Harderwijk

Kinderen stimuleren meer groente & fruit te eten

In de campagne ‘SnoepGroente!’  worden kinderen van het basisonderwijs gestimuleerd om meer groente te eten.

De boodschap van de campagne is dat het eten van groente niet alleen gezond, maar ook lekker is! Veel groentesoorten zijn uitermate geschikt als tussendoortje of snack. De leerlingen leren door middel van lespakketten en workshops meer over groente; over de verschillende manieren en momenten waarop groenten gegeten kunnen worden en de manier waarop groenten geteeld/verbouwd worden.

Om deze campagne te realiseren, heeft JOGG-Harderwijk de handen ineengeslagen met een aantal toonaangevende organisaties; Stadsoogst, De Basiliek, Jumbo en De Hortus. Samen zijn ze tot een educatief en vooral leuk programma gekomen.

Vanaf 3 september 2018 opent de inschrijving voor de deelnemende scholen! Schrijf je vanaf dan snel in voor een leuke activiteit horend bij Snoepgroente!

Hortus-Harderwijk_natuur-milieu-educatie_CT-snoepgroente-01

Ook in 2018 weer betekenisvolle aanvullende activiteiten voor in en buiten de klas! Inschrijven kan vanaf 3 tot 21 september!

Hortus-Harderwijk_natuur-milieu-educatie_CT-snoepgroente-03

Voorlezen voor de kleuters!

Ook voor Snoepgroente! 2018 kunnen de kleuterklassen zich vanaf 3 september weer inschrijven voor een voorleesmoment door een vrijwilliger van De Hortus. De kleuters maken kennis met het konijntje Keetje die geen groente lust. Samen met haar opa gaat ze naar de moestuin en als Keetje een wortel mag uitgraven is ze zo trots en gaat ze er toch ook echt van smullen. Uiteraard wordt er daarna geproefd en gesproken over groente. Spelenderwijs leren de kleuters dat het lekker, gezond en op elk moment van de dag gegeten kan worden!Neem contact op met De Hortus.

Activiteiten Snoepgroente!

Voor elke groep een leuke aanvullende activiteit in of buiten de klas.

Binnenkort leest u hier meer over de aanvullende activiteiten in Harderwijk rondom de campagne Snoepgroente!. Deelnemende basisscholen in Harderwijk kunnen zich via de website van De Hortus aanmelden voor deze activiteiten. Heeft u uw school nog niet aangemeld voor de campagne Snoepgroente? Neem dan alsnog contact op met uw JOGG contactpersoon!

Snoepgroente!