Vragen over ons lesaanbod? Bel: 0341 427406

Projecten van De Hortus Harderwijk:
Snoepgroente

Kinderen stimuleren meer groente & fruit te eten

De campagne ‘SnoepGroente!’ Kinderen van het basisonderwijs worden gestimuleerd om meer groente te eten.

De boodschap van de campagne is dat het eten van groente niet alleen gezond, maar ook lekker is! Veel groentesoorten zijn uitermate geschikt als tussendoortje of snack. De leerlingen leren door middel van lespakketten en workshops meer over groente; over de verschillende manieren en momenten waarop groenten gegeten kunnen worden en de manier waarop groenten geteeld/verbouwd worden.

Om deze campagne te realiseren, heeft JOGG-Harderwijk de handen ineengeslagen met een aantal toonaangevende organisaties; Stadsoogst, De Basiliek, Jumbo en De Hortus. Samen zijn ze tot een educatief en vooral leuk programma gekomen.

Hortus-Harderwijk_natuur-milieu-educatie_CT-snoepgroente-01

Ook in 2018 zal de campagne Snoepgroente! weer van start gaan!

Hortus-Harderwijk_natuur-milieu-educatie_CT-snoepgroente-03

 

In de campagne weken worden de kleuters van deelnemende scholen voorgelezen door een vrijwilliger van De Hortus. De kleuters maken kennis met het konijntje Keetje die geen groente lust. Samen met haar opa gaat ze naar de moestuin en als Keetje een wortel mag uitgraven is ze zo trots en gaat ze er toch ook echt van smullen. Uiteraard wordt er daarna geproefd en gesproken over groente. Spelenderwijs leren de kleuters dat het lekker, gezond en op elk moment van de dag gegeten kan worden!

Neem contact op met De Hortus.

Samenwerkende partijen

Jumbo Harderwijk

Jumbo heeft met haar 3 vestigingen in Harderwijk (Stadsweiden, Tweelingstad en Drielanden) als partner van JOGG-Harderwijk, een gave spaaractie opgezet. U kunt hier tijdens de campagneperiode sparen voor toffe sleutelhangers. Meer informatie kunt u verkrijgen in de winkels.

De Basiliek

De Basiliek is een Harderwijks sterrenrestaurant en verzorgt tijdens de campagneperiode gave kookworkshops voor de groepen 7 en 8 met het thema bloemkool.

De Bedrijvenkring Harderwijk   

Ook de bedrijvenkring Harderwijk  zal tijdens de campagne SnoepGroente!  de Harderwijkse bedrijven motiveren om (meer) groente en fruit te eten op de werkvloer.  Bedrijven die het ondernemersontbijt van 9 november bezoeken ontvangen een kistje met snackgroente om een start te maken met de gezonde werkvloer.

In samenwerking met de bovenstaande bedrijven hoopt JOGG-Harderwijk de Harderwijkse kinderen te stimuleren om meer groente te snacken! De kinderen worden uitgenodigd via de scholen.

Hortus-Harderwijk_natuur-milieu-educatie_CT-snoepgroente-02