Project Windenergie: gastles en excursie 11 Beaufort

De wind waait voor niets! Goede reden om met windmolens deze gratis wind om te zetten in duurzame energie.

Medio 2020 worden er in Harderwijk dan ook 3 windmolens geplaatst. Deze voorzien straks 2000 huishoudens van stroom.

Om basisschoolkinderen meer te leren over windenergie biedt De Hortus in mei en juni, samen met de gemeente Harderwijk, Project Windenergie aan. Groepen 7 en 8 van basisscholen uit Harderwijk en Hierden kunnen een gratis gastles over duurzame energie volgen en daarna op excursie naar een windmolenpark.

De gastles bestaat uit een programma van 1,5 à 2 uur waarin de kinderen op een actieve manier ontdekken hoe windenergie, zonne-energie en aardwarmte werken.

Daarna gaat de klas op wind-experience bij 11Beaufort in Nagele. Hier maken ze een reis door de wereld van de windenergie en brengen ze een bezoek aan een echt windmolenpark.

 

 

Aanmelden en opgeven

Let op, u schrijft gelijk in voor 2 data. Aan iedere gastles zit een datum vast waarop de excursie plaats vindt. U hoeft zich dus alleen in te schrijven voor de gastles. Heeft uw school een continuerooster, geef dit dan aan bij opmerkingen, dan kunnen we indien nodig de tijdstippen hierop aanpassen. Mocht er geen enkele combinatie voor u mogelijk zijn neem dan contact met ons op, dan kijken we naar de mogelijkheden.